Sunday, January 1, 2012

La mulţi ani, 2012!


  Am petrecut ultimele ore ale anului 2011 si primele ale lui 2012, pe vaporasul Perla Altmühl (Panoramaschiff Altmühlperle) în Kelheim - Parcul natural Altmühltal, pe canalul Dunării si trebuie sa spun ca am trait o experienta deosebita!
  Am plecat din Augsburg la ora 16, cu un autocar si am urcat la bordul navei, aproximativ doua ore si jumatate mai târziu. În portul Kelheim asteptau ancorate cinci vapoare împodobite cu becuri colorate, ce împrastiau pe Dunare o lumina feerica. Primirea oaspeţilor s-a facut cu un pahar de şampanie si la ora 19 capitanul a ordonat ridicarea ancorei.
  Dupa o scurta tura de recunoastere pe vapor, ne-am ocupat locul si am facut cunostinta cu celilalti meseni. Atmosfera de buna-dispozitie a fost permanent întretinuta de animatorii ce s-au plimbat printre mese, facând tot felul de ghimbustiucuri si de formatia de muzica, ce ne-a rasfatat cu un program excelent, compus din melodii vechi si noi, valsuri, tangouri, muzica de divertisment, blues-uri, hit-uri pop si prelucrari folclorice. Chelnarii au alergat permanent, reusind sa ne satisfaca fiecare dorinta îninte de a fi rostita, iar meniul a fost unul copios si plin de delicii. Terasa vaporului a fost un refugiu excelent dupa reprizele de dans si cu toate ca întreaga noapte a fost lapovita, puntea superioara a fost constant aglomerata ( "Perla Altmühl" a fost construit în 1994 de către şantierul naval Lux în Mondorf pe Rin. Vaporul are o lungime de 50 de metri, o lăţime de 10,5 metri şi o capacitate de 600 locuri, pe doua punti - 300 locuri în restaurantul acoperit si înca 300 locuri pe puntea superioara, în aer liber. Pentru noaptea de Revelion, la bord au fost 300 de invitati.).
  Una din curiozitati/atractii, a fost produsa de trecerea printre ecluze, dar momentul culminant al noptii a fost bineînteles focul de artificii - la cumpăna dintre ani. Cele cinci vapoare s-au întâlnit si s-au salutat prin semnale acustice intense, întrecându-se cu clopotele bisericilor din port. De jur împrejur, florile incandescente si vesel colorate, au luminat cerul într-un dans deosebit de impresionat.
  Orele ce au urmat s-au scurs ca întrun vis, muzica si antrenul aducând în ringul de dans toti invitatii.
  O ciorba acrisoara a încheiat festinul si debarcarea s-a produs în jurul orei trei.
  Am ajuns în propriul pat la ora cinci si jumatate si primul somn din anul 2012 a fost adânc si odihnitor, cu o placuta senzatie de plutire.
  Petrecerea de Revelion pe Dunare a fost
  o experienta nemaipomenita!

  La multi ani, tuturor!

Post Title

La mulţi ani, 2012!


Post URL

http://destivscaos.blogspot.com/2012/01/la-multi-ani-2012.html


Visit destivscaos for Daily Updated Wedding Dresses Collection

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

My Blog List